Conferinta 2020

E despre

„Romanian Conference for Education and Research”, evenimentul anual organizat de Enformation, reprezintă ocazia de interacțiune directă cu membrii comunității academice, atât din domeniul educației, cât și din cel al cercetării. Cea de-a 8-a ediție a conferinței „E despre tine”, despre parcursul tău educațional și profesional cu amprentă unică! Participă la sesiunile plenare și workshopurile desfășurate la București, în zilele 27-29 octombrie 2020, și contribuie la schimbarea pozitivă a Sistemului Român de Educație și Cercetare!

Credem ferm în diseminarea informațiilor de calitate și susținem cunoașterea prin împărtășirea bunelor practici și a experiențelor, precum și prin crearea unui mediu optim de dezbatere. Ne dorim să promovăm realizările autentice din Sistemul Român de Educație și Cercetare și invităm cu entuziasm speakeri care să ilustreze asemenea exemple pozitive! De asemenea, cu ajutorul reprezentanților editurilor academice internaționale, la eveniment aducem în prim-plan evoluția mediului de cercetare și publicare științifică, precum și dezvoltarea accelerată a instrumentelor specifice acestei activității. Stay tuned for more #enformation!

logo micParteneri

logo micDespre evenimentul ALLS

Organizat de Enformation

„Romanian Conference for Education and Research” (inițial „Acces la literatura științifică”) este un eveniment anual, organizat de Enformation, prin care ne dorim să creăm posibilitatea de interacțiune directă între cei din domeniul cercetării și cei din domeniul educației, pentru a oferi noi oportunități de colaborare în sectorul academic. La fiecare ediție îi încurajăm pe invitații-oratori să-și împărtășească autentic experiențele academice pentru a demonstra că educația și pasiunea oferă resurse suficiente pentru a obține performanțe și schimbări pozitive.

A 8-a Ediție

Ediția a 8-a a conferinței oferă contextul ideal studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și mai ales cercetătorilor, din toate domeniile, pentru schimbul de idei și dezbateri. Timp de trei zile, pe durata evenimentului, propunem sesiuni plenare și workshopuri care să evidențieze noile tipare din #educație, trendurile în #cercetare și soluții inovative de viitor. Așadar, participă pentru a afla subiectele de actualitate, dar și pentru a beneficia de #networking de calitate, alături de profesioniști din mediul academic!

Conferințe anterioare

Fiecare ediție ALLS are loc într-un oraș-academic diferit, în 2019 desfășurându-se la Timișoara, în zilele 5-7 noiembrie. Importanța comunităților educaționale și dimensiunea interdisciplinară în învățare au fost teme centrale în cadrul sesiunilor plenare, iar subiectele OA și Open-Science au dominat workshopurilor. La conferință au fost aproximativ 200 participanți: reprezentanți ai editurilor internaționale, profesori și membri ai Academiei Române, cercetători, bibliotecari, studenți, dar și elevi de liceu. Evenimentul revine în 2020, după patru ani, la București, cu noi perspective asupra mediului de educație și cercetare.

logo micDe ce să participi la ALLS

Implicarea Editurilor Internaționale

Cu ajutorul partenerilor noștri, renumiți în acest domeniu, propunem workshopuri practice destinate persoanelor interesate de scriere și publicare academică. Așadar, dacă faci parte din această audiență, ai oportunitatea de a descoperi direct de la sursă cele mai noi instrumente, create să faciliteze procesul tău de cercetare, funcționalitățile moderne disponibile bibliotecarilor și alte caracteristici practice ale platformelor online.

Sesiuni despre Cercetare și Educație

Sistemul de Cercetare și Educație din România continuă să reprezinte interesul principal pentru activitățile noastre. De ce? Deoarece credem că educația este cheia unei civilizații mai bune și că cercetarea înseamnă dezvoltare! Participând la sesiunile plenare vei descoperi metode alternative în predare și învățare, diferențe între învățământul public și cel privat, iar nu în ultimul rând informații actuale despre explorarea spațiului și evoluția tehnologică.

Experiența de Networking

Transpunem prioritar în acțiuni două cuvinte-cheie despre Romanian Conference for Education and Research: #networking & #enformation. De aceea, prin evenimentul ALLS îți oferim ocazia să interacționezi cu o considerabilă parte a comunității academice, profesioniști cu interese comune cu ale tale. Astfel dorim să încurajăm dezvoltarea unor noi colaborări și proiecte pentru un viitor pozitiv în #cercetare și #educație. Alătură-te inițiativei noastre!

 • Connector.

  Transdisciplinaritate în Educație și Cercetare.

 • Connector.

  Importanța Comunităților Educaționale.

 • Connector.

  Open-Science.

 • Connector.

  Eșecul în Cercetare.

 • Connector.

  Motivația în Educație și Cercetare.


Aceste subiecte și multe altele vor fi dezbătute în cadrul ediției a 8-a ALLS și vor fi prezentate de către oratori experimentați. Romanian Conference for Education and Research încurajează schimbul de idei și sesiunile Q&A dinamice, precum și colaborările ulterioare! 😉

logo micSpeakeri

 • Tiberius Ignat

  Director, Scientific Knowledge Services info

 • Kristiina H. Poutanen

  Director, Library Network Services, NLF info

 • Paul Ayris

  Pro-Vice-Provost, UCL Library Services info

 • Mircea Miclea

  Profesor Universitar, Univ. Babeș-Bolyai info

 • Cristian Lupescu

  Student, Rotterdam Business School info

 • Smaranda Moroșanu

  Student, University of Oxford info

 • Vlad Arimia

  Student MSci Neuroscience, University College London info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

logo micAgenda

Lucrăm cu entuziasm pentru stabilirea detaliilor legate de ediția a 8-a ALLS!
Până la dezvăluirea noutăților din acest an, poți accesa arhivele evenimentelor anterioare 🙂