Conferinta 2020

E despre

Romanian Conference for Education and Research devine exclusiv eveniment #online în 2020!

Cea de-a 8-a ediție a conferinței E despre tine! – despre fiecare parcurs educațional și profesional cu amprentă unică.

Ești pregătit pentru noi sesiuni plenare captivante, workshop-uri practice și interacțiuni live dinamice?

Participă #online, în zilele 27-29 octombrie, și contribuie la schimbarea pozitivă a Sistemului Român de Educație și Cercetare!

Credem ferm în diseminarea informațiilor de calitate și susținem cunoașterea prin împărtășirea bunelor practici și a experiențelor, precum și prin crearea unui mediu optim de dezbatere. Ne dorim să promovăm realizările autentice din Sistemul Român de Educație și Cercetare și invităm cu entuziasm speakeri care să ilustreze asemenea exemple pozitive! De asemenea, cu ajutorul reprezentanților editurilor academice internaționale, la eveniment aducem în prim-plan evoluția mediului de cercetare și publicare științifică, precum și dezvoltarea accelerată a instrumentelor specifice acestei activității.

Stay tuned for more #enformation!*

*Înregistrările la eveniment se deschid în ultima săptămână din septembrie.

logo micParteneri

logo micDespre evenimentul ALLS

Organizat de Enformation

„Romanian Conference for Education and Research” (inițial „Acces la literatura științifică”) este un eveniment anual, organizat de Enformation, prin care ne dorim să creăm posibilitatea de interacțiune directă între cei din domeniul cercetării și cei din domeniul educației, pentru a oferi noi oportunități de colaborare în sectorul academic. La fiecare ediție îi încurajăm pe invitații oratori să-și împărtășească autentic experiențele academice pentru a demonstra că educația și pasiunea oferă resurse suficiente pentru a obține performanțe și schimbări pozitive.

A 8-a Ediție

Ediția a 8-a a conferinței reprezintă o premieră pentru noi! În 2020, aducem evenimentul exclusiv în mediul #online, dar păstrăm aceleași standarde înalte și ne propunem în continuare să oferim comunității Enformation noi perspective asupra mediului de educație și cercetare. De asemenea, conferința creează studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și mai ales cercetătorilor, din toate domeniile, contextul ideal pentru schimbul de idei și dezbateri. Timp de trei zile, pe durata evenimentului, propunem sesiuni plenare, workshop-uri și interacțiuni live care să evidențieze noile tipare din #educație, trendurile în #cercetare și soluții inovative de viitor. Alătură-te demersului nostru!

Conferințe anterioare

Fiecare ediție ALLS are loc într-un oraș academic diferit, în 2019 desfășurându-se la Timișoara, în zilele 5-7 noiembrie. Importanța comunităților educaționale și dimensiunea interdisciplinară în învățare au fost teme centrale în cadrul sesiunilor plenare, iar subiectele OA și Open Science au dominat workshop-urile. La conferință au fost aproximativ 200 participanți: reprezentanți ai editurilor internaționale, profesori și membri ai Academiei Române, cercetători, bibliotecari, studenți, dar și elevi de liceu. În 2020, participă pentru a afla subiectele de actualitate, dar și pentru a beneficia de #networking #online de calitate, alături de profesioniști din mediul academic!

logo micDe ce să participi la ALLS

Implicarea Editurilor Internaționale

Anul acesta, partenerii noștri, renumiți în acest domeniu, ni se vor alătura în mediul #online! Reprezentanții editurilor internaționale vor avea atât interacțiuni live cu audiența, cât și workshop-uri practice. Așadar, dacă ești interesat de scriere și publicare academică, vei avea oportunitatea de a descoperi direct de la sursă cele mai noi instrumente, create să faciliteze procesul tău de cercetare, funcționalitățile moderne disponibile bibliotecarilor și alte caracteristici practice ale platformelor online.

Sesiuni despre Cercetare și Educație

Sistemul de Cercetare și Educație din România continuă să reprezinte interesul principal pentru activitățile noastre. De ce? Deoarece credem că educația este cheia unei civilizații mai bune și că cercetarea înseamnă dezvoltare! Participând la sesiunile plenare vei descoperi cume e cu motivația în educație, cum eșecul este o lecție necesară în cercetare, cum putem aduce starea de bine în școli, cum colaborarea transdisciplinară și digitalizarea în învățare sunt esențiale în prezent, iar nu în ultimul rând cum tehnologia ne susține în timp de criză.

Experiența de Networking

Transpunem prioritar în acțiuni două cuvinte cheie despre Romanian Conference for Education and Research: #networking & #enformation. De aceea, prin evenimentul ALLS îți oferim ocazia să interacționezi cu o considerabilă parte a comunității academice, profesioniști cu interese comune cu ale tale. Astfel dorim să încurajăm dezvoltarea unor noi colaborări și proiecte pentru un viitor pozitiv în #cercetare și #educație.

 • Transdisciplinaritate în Educație și Cercetare.

 • Importanța Comunităților Educaționale.

 • Open-Science.

 • Eșecul în Cercetare.

 • Motivația în Educație și Cercetare.


Aceste subiecte și multe altele vor fi dezbătute în cadrul ediției a 8-a ALLS și vor fi prezentate de către oratori experimentați. Romanian Conference for Education and Research încurajează schimbul de idei și sesiunile Q&A dinamice, precum și colaborările ulterioare! 😉

logo micSpeakeri

 • Tiberius Ignat

  Director, Scientific Knowledge Services info

 • Kristiina H. Poutanen

  Director, Library Network Services, NLF info

 • Paul Ayris

  Pro-Vice-Provost, UCL Library Services info

 • Corina Popa

  Fondator, „Școala de Gramatică” info

 • Mircea Miclea

  Profesor Universitar, Univ. Babeș-Bolyai info

 • Smaranda Moroșanu

  Studentă, University of Oxford info

 • Vlad Arimia

  Student, MSci Neuroscience, University College London info

 • Anca Popovici

  Conf.univ.dr., Fac. de Psihologie și Științele Educației, UNIBUC info

 • Doru Căstăian

  Profesor de Științe Socio-Umane, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, Galați info

 • Judy Brady

  Manager Regional (Europa), IEEE info

 • Eszter Lukacs

  Manager Servicii Clienți (Europa), IEEE info

 • Anca Tîrcă

  Consultant Educațional, Freelancer info

 • Ciprian Stănescu

  Co-fondator, Social Innovation Solutions info

 • Violeta Dascălu

  Director, Școala Gimnazială „Ferdinand I” info

 • Silvia Batorii

  Space Software Engineer info

 • Mihaela Gligor

  Cercetător Științific, Institutul de Istorie „George Barițiu”, Cluj-Napoca info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

 • TBA

  tba info

logo micAgenda

Lucrăm cu entuziasm pentru stabilirea detaliilor legate de ediția a 8-a ALLS!
Până la dezvăluirea noutăților din acest an, poți accesa arhivele evenimentelor anterioare 🙂