Romanian Conference for Education and Research este un eveniment anual organizat de Enformation și E despre tine! – despre fiecare parcurs educațional și profesional cu amprentă unică! În 2021 ne pregătim să oferim comunității noastre noi sesiuni plenare captivante, workshop-uri practice și interacțiuni live dinamice.

Participă #online, în perioada 26-28 octombrie și contribuie la schimbarea pozitivă a Sistemului Român de Educație și Cercetare la cea de-a 9-a ediție a conferinței!

Credem ferm în diseminarea informațiilor de calitate și susținem cunoașterea prin împărtășirea bunelor practici și a experiențelor, precum și prin crearea unui mediu optim de dezbatere. Ne dorim să promovăm realizările autentice din Sistemul Român de Educație și Cercetare și invităm cu entuziasm speakeri care să ilustreze asemenea exemple pozitive! De asemenea, cu ajutorul reprezentanților editurilor academice internaționale, la eveniment aducem în prim-plan evoluția mediului de cercetare și publicare științifică, precum și dezvoltarea accelerată a instrumentelor specifice acestei activități.

Stay tuned for more #enformation!

logo alls 9

Parteneri

Despre evenimentul ALLS

Organizat de Enformation

„Romanian Conference for Education and Research” (inițial „Acces la literatura științifică”) este un eveniment anual, organizat de Enformation, prin care ne dorim să creăm posibilitatea de interacțiune directă între cei din domeniul cercetării și cei din domeniul educației, pentru a oferi noi oportunități de colaborare în sectorul academic. La fiecare ediție îi încurajăm pe invitații oratori să-și împărtășească autentic experiențele academice pentru a demonstra că educația și pasiunea oferă resurse suficiente pentru a obține performanțe și schimbări pozitive. Alătură-te demersului nostru!

A 9-a Ediție

A 9-a ediție a conferinței va fi exclusiv online, așa cum a fost și cea anterioară. Menținând aceleași standarde înalte, ne păstrăm și țelul: să oferim comunității Enformation noi perspective asupra mediului de educație și cercetare. În fiecare an organizăm conferința pentru a oferi studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și mai ales cercetătorilor, din toate domeniile, contextul ideal pentru schimbul de idei și dezbateri. Timp de trei zile, pe durata evenimentului, propunem sesiuni plenare, workshop-uri și interacțiuni live care să evidențieze noile tipare din #educație, trendurile în #cercetare și soluții inovative de viitor.

Conferința anterioară

În 2020, ALLS a reprezentat o premieră pentru noi – am realizat varianta #online a evenimentului, în contextul pandemiei! Pe durata sesiunilor plenare, am adus în prim-plan dezbateri privind importanța motivației și a rezilienței în educație și cercetare, precum și impactul pozitiv al transdisciplinarității în aceste domenii. Totodată, OA și Open Science au constituit temele centrale pentru workshop-uri. Peste 300 de participanți au fost prezenți: reprezentanți ai editurilor internaționale, profesori, membri ai Academiei Române, cercetători, studenți și elevi de liceu. Participă la ediția 2021 pentru a descoperi noi subiecte de actualitate!

De ce să participi la ALLS

Implicarea Editurilor Internaționale

Anul acesta, reprezentanții editurilor internaționale, partenerii noștri, renumiți în acest domeniu, ni se vor alătura în mediul #online atât pentru interacțiuni live cu audiența, cât și pentru a susține workshop-uri practice. Așadar, dacă ești interesat de scriere și publicare academică, vei avea oportunitatea de a afla direct de la sursă cele mai noi instrumente, create să faciliteze procesul tău de cercetare, funcționalitățile moderne disponibile bibliotecarilor și alte caracteristici practice ale platformelor online.

Sesiuni despre Educație și Cercetare

Sistemul de Educație și Cercetare din România continuă să reprezinte interesul principal pentru activitățile noastre. De ce? Deoarece credem că educația este cheia unei civilizații mai bune și că cercetarea înseamnă dezvoltare! Participând la sesiunile plenare vei descoperi cât de esențiale sunt motivația, reziliența și transdisciplinaritatea în activitățile educative și de cercetare, cum digitalizarea și STEM sunt o necesitate în educație, cum putem construi un viitor mai bun după acest timp de criză ș.a.

Experiența de Networking

Transpunem prioritar în acțiuni două cuvinte cheie despre Romanian Conference for Education and Research: #networking & #enformation. De aceea, prin evenimentul ALLS îți oferim ocazia să interacționezi cu o considerabilă parte a comunității academice, profesioniști cu interese comune cu ale tale. Astfel dorim să încurajăm dezvoltarea unor noi colaborări și proiecte pentru un viitor pozitiv în #cercetare și #educație.

Transdisciplinaritate în Educație și Cercetare.

Motivația și Reziliența în Educație și Cercetare.

Educația și Cercetarea post-pandemie. Ce urmează?

Educația online - soluție sau problemă?

Educația profesorilor și părinților - impactul asupra generațiilor în formare.

Importanța Comunităților Educaționale.

Cercetarea în timp de criză.

Eșecul în Cercetare.

Open-Science.

Speakers

Agenda

Stay tuned for more #enformation!
Stay tuned for more #enformation!
20th May 2021
10:00 - 10:30 - Opening of the Conference (Enformation)

Special Guest: Claudiu Tănăselia, Physicist, Initiator and Author of parsec.ro

10:30 - 12:00
Motivation in Research
details
Mihaela Gligor
Scientific Researcher, “George Barițiu” History Institute, Cluj-Napoca
From Failure to Excellency in Research. A Personal Experience
*Q&A live (#online)
Motivation in Research
details
Alina Simona Rusu
Associate Professor, Fac. of Psychology and Educational Sciences, UBB
Dealing with Rejection of Manuscripts: Reflections of a PhD Coordinator
*Q&A live (#online)
12:00 - 14:00
Academic Publishing
details
Iulian Țanea
Head of Communication, CEEOL Press
details
Krisztina Kós
Director, CEEOL Press
International Academic Publishing – How to Publish with CEEOL Press
*Q&A live (#online)
Academic Publishing
details
Alina Avram
Project Manager, Enformation
details
Garima Sharma
Deputy Editor, RSC
MasterClass Enformation –

First Glance

*Q&A live (#online)
14:00 - 15:00
Resilience in Education and Research
details
Corina Popa
Founder,

Școala de Gramatică

The Power to Start Over in Research
*Q&A live (#online)
Resilience in Education and Research
details
Silvia Fierăscu
Founder and Director,

Social Fabrics Research Lab

Thriving in Research and Education. A Tale of Youth Empowerment
*Q&A live (#online)
15:00 - 16:00
Coping with Times of Crisis
details
Doru Căstăian
Philosophy Teacher, “Dimitrie Cuclin” High School of Arts, Galați
Philosophy and Antifragility
*Q&A live (#online)
Coping with Times of Crisis
details
Daniela Dumulescu
Teaching Assistant, Fac. of Psychology and Educational Sciences, UBB
Meaningful Success Fails: Revealing the Valuable Equation of Failure
*Q&A live (#online)
Stay tuned for more #enformation!