E despre
Romanian Conference for Education and Research devine exclusiv eveniment #online în 2020!
Cea de-a 8-a ediție a conferinței E despre tine! – despre fiecare parcurs educațional și profesional cu amprentă unică.
Ești pregătit pentru noi sesiuni plenare captivante, workshop-uri practice și interacțiuni live dinamice?
Participă #online, în perioada 27-29 octombrie, și contribuie la schimbarea pozitivă a Sistemului Român de Educație și Cercetare!
Credem ferm în diseminarea informațiilor de calitate și susținem cunoașterea prin împărtășirea bunelor practici și a experiențelor, precum și prin crearea unui mediu optim de dezbatere. Ne dorim să promovăm realizările autentice din Sistemul Român de Educație și Cercetare și invităm cu entuziasm speakeri care să ilustreze asemenea exemple pozitive! De asemenea, cu ajutorul reprezentanților editurilor academice internaționale, la eveniment aducem în prim-plan evoluția mediului de cercetare și publicare științifică, precum și dezvoltarea accelerată a instrumentelor specifice acestei activității.
Stay tuned for more #enformation!
Parteneri
Despre evenimentul ALLS
Organizat de Enformation
„Romanian Conference for Education and Research” (inițial „Acces la literatura științifică”) este un eveniment anual, organizat de Enformation, prin care ne dorim să creăm posibilitatea de interacțiune directă între cei din domeniul cercetării și cei din domeniul educației, pentru a oferi noi oportunități de colaborare în sectorul academic. La fiecare ediție îi încurajăm pe invitații oratori să-și împărtășească autentic experiențele academice pentru a demonstra că educația și pasiunea oferă resurse suficiente pentru a obține performanțe și schimbări pozitive.
A 8-a Ediție
Ediția a 8-a a conferinței reprezintă o premieră pentru noi! În 2020, aducem evenimentul exclusiv în mediul #online, dar păstrăm aceleași standarde înalte și ne propunem în continuare să oferim comunității Enformation noi perspective asupra mediului de educație și cercetare. De asemenea, conferința creează studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și mai ales cercetătorilor, din toate domeniile, contextul ideal pentru schimbul de idei și dezbateri. Timp de trei zile, pe durata evenimentului, propunem sesiuni plenare, workshop-uri și interacțiuni live care să evidențieze noile tipare din #educație, trendurile în #cercetare și soluții inovative de viitor. Alătură-te demersului nostru!
Conferințe anterioare
Fiecare ediție ALLS are loc într-un oraș academic diferit, în 2019 desfășurându-se la Timișoara, în zilele 5-7 noiembrie. Importanța comunităților educaționale și dimensiunea interdisciplinară în învățare au fost teme centrale în cadrul sesiunilor plenare, iar subiectele OA și Open Science au dominat workshop-urile. La conferință au fost aproximativ 200 participanți: reprezentanți ai editurilor internaționale, profesori și membri ai Academiei Române, cercetători, bibliotecari, studenți, dar și elevi de liceu. În 2020, participă pentru a afla subiectele de actualitate, dar și pentru a beneficia de #networking #online de calitate, alături de profesioniști din mediul academic!
De ce să participi la ALLS
Implicarea Editurilor Internaționale
Anul acesta, partenerii noștri, renumiți în acest domeniu, ni se vor alătura în mediul #online! Reprezentanții editurilor internaționale vor avea atât interacțiuni live cu audiența, cât și workshop-uri practice. Așadar, dacă ești interesat de scriere și publicare academică, vei avea oportunitatea de a descoperi direct de la sursă cele mai noi instrumente, create să faciliteze procesul tău de cercetare, funcționalitățile moderne disponibile bibliotecarilor și alte caracteristici practice ale platformelor online.
Sesiuni despre Cercetare și Educație
Sistemul de Cercetare și Educație din România continuă să reprezinte interesul principal pentru activitățile noastre. De ce? Deoarece credem că educația este cheia unei civilizații mai bune și că cercetarea înseamnă dezvoltare! Participând la sesiunile plenare vei descoperi cum e cu motivația în educație, cum eșecul este o lecție necesară în cercetare, cum putem aduce starea de bine în școli, cum colaborarea transdisciplinară și digitalizarea în învățare sunt esențiale în prezent, iar nu în ultimul rând cum tehnologia ne susține în timp de criză.
Experiența de Networking
Transpunem prioritar în acțiuni două cuvinte cheie despre Romanian Conference for Education and Research: #networking & #enformation. De aceea, prin evenimentul ALLS îți oferim ocazia să interacționezi cu o considerabilă parte a comunității academice, profesioniști cu interese comune cu ale tale. Astfel dorim să încurajăm dezvoltarea unor noi colaborări și proiecte pentru un viitor pozitiv în #cercetare și #educație.
Transdisciplinaritate în Educație și Cercetare.
Importanța Comunităților Educaționale.
Open-Science.
Eșecul în Cercetare.
Motivația în Educație și Cercetare.
Aceste subiecte și multe altele vor fi dezbătute în cadrul ediției a 8-a ALLS și vor fi prezentate de către oratori experimentați. Romanian Conference for Education and Research încurajează schimbul de idei și sesiunile Q&A dinamice, precum și colaborările ulterioare! 😉
Speakeri
-
Tiberius Ignat
Director, Scientific Knowledge Services info
-
Kristiina H. Poutanen
Director, Library Network Services, NLF info
-
Paul Ayris
Pro-Vice-Provost, UCL Library Services info
-
Corina Popa
Fondator, „Școala de Gramatică” info
-
Mircea Miclea
Profesor Universitar, Univ. Babeș-Bolyai info
-
Smaranda Moroșanu
Studentă, University of Oxford info
-
Vlad Arimia
Student, MSci Neuroscience, University College London info
Anca Popovici
Conf.univ.dr., Fac. de Psihologie și Științele Educației, UNIBUC info
Doru Căstăian
Profesor de Științe Socio-Umane, Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, Galați info
Judy Brady
Manager Regional (Europa), IEEE info
Eszter Lukacs
Manager Servicii Clienți (Europa), IEEE info
Anca Tîrcă
Consultant Educațional, Freelancer info
Ciprian Stănescu
Co-fondator, Social Innovation Solutions info
Violeta Dascălu
Director, Școala Gimnazială „Ferdinand I” info
Silvia Batorii
Space Software Engineer info
Mihaela Gligor
Cercetător Științific, Institutul de Istorie „George Barițiu”, Cluj-Napoca info
Dan Solcan
Profesor de Istorie, Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău info
Alina S. Rusu
Conf.univ.dr., Fac. de Psihologie și Științele Educației, UBB info
Andrei Stupu
Business Consultant L&D, Trainer, Creator & Owner „Ziua Mintzii” info
Alina Avram
Manager Proiect, Enformation info
Alexandra Pînzariu
Fondator, The FutureKit info
Richard Poole
Principal Research Associate, UCL info
Adriana Filip
Solutions Consultant, Web of Science Group info
Michael Fanning
Customer Success - Training Manager, Ovid info
Sheridan Willis
Open Access Manager, Wiley info
Eva Czegledi
Senior Account Manager, ProQuest info
Gloria Borghetti
Account Executive for Eastern Europe, T&F info
Nicolo Pierini
OA Business Development Executive, T&F info
Katarzyna Gaca-Zając
Senior Customer Consultant, Elsevier info
Alexandra Năstasă
Project Manager, Enformation info
Teodora Trofimov
Licean, C.N. „Vasile Alecsandri”, Galați info
Ștefania Frîncu
Licean, Colegiul Național „B.P. Hașdeu", Buzău info
Agenda
Ziua 110:00 - 10:30 - Deschiderea conferinței (Enformation)10:30 - 12:0012:00 - 13:00Workshop ProQuestdetaliiEva CzeglediSenior Account Manager, ProQuestCost Effective Resources for Academic and Research Institutions - ProQuest - More than Subscriptions*Q&A live (#online)13:00 - 14:0014:00 - 15:00Modele Inovatoare de ÎnvățaredetaliiAnca PopoviciConferențiar Universitar, Facultatea dePsihologie și Științele Educației, UNIBUC
The search for the bigger picture sau de ce modelele integrate în educație au sens?*Q&A live (#online)Modele Inovatoare de ÎnvățaredetaliiAlina S. RusuConferențiar Universitar, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, UBB ClujEducația bazată pe compasiune și participare civică a studenților. Provocări ale mediului online*Q&A live (#online)15:00 - 16:00Motivația în EducațiedetaliiDoru CăstăianProfesor de Științe Socio-Umane, Liceulde Arte „Dimitrie Cuclin”, Galați
Despre diferite forme de motivare şi demotivare în învăţământ*Q&A live (#online)Motivația în EducațiedetaliiDan SolcanProfesor de Istorie, Colegiul Național„Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău
O poveste despre motivație*Q&A live (#online)