Extra Conferinta 2018

În premieră, evenimentul anual „Acces la literatura științifică”, organizat de Enformation, îți oferă posibilitatea de a participa la Romanian International Conference for Research and Education – Extensia Sibiu. De ce? Pentru că ne dorim să aducem informația cât mai aproape de toți membrii comunității academice din România!

Romanian International Conference for Research and Education înseamnă împărtășirea experiențelor și a cunoștințelor, precum și dezbateri la care se implică și audiența. De asemenea, reprezintă oportunitatea de a crea noi colaborări și proiecte, care pot oferi alternative și soluții reale pentru limitările existente în Sistemul român de Cercetare și Educație. Nu în ultimul rând, conferința presupune un mediu de interacțiune directă între membrii comunității academice, fie că aceștia fac parte din sectorul de cercetare, fie că aceștia activează în cel al învățământului.
Stay tuned for more #enformation!

An event of

Powered by

Parteneri

Despre eveniment


Organizat de Enformation

„Acces la literatura științifică” este un eveniment anual organizat de Enformation, prin care ne dorim să creăm posibilitatea de interacțiune directă între cei din domeniul cercetării și cei din domeniul educației, pentru a oferi noi oportunități de colaborare în sectorul academic. Pentru prima dată, propunem comunității academice din România o extensie a conferinței anuale prin această ediție de la Sibiu, în scopul unei diseminări mai bune de informații.


A 5-a ediție

2017 a reprezentat cea de-a 5-a ediție a conferinței, susținută la Iași, în 25-27 octombrie. La eveniment au participat peste 250 de persoane, printre care s-au regăsit: reprezentanți ai 21 de edituri internaționale, profesori și membri ai Academiei Române, cercetători, bibliotecari, studenți și, în premieră, elevi de liceu. Cele 3 zile ale evenimentului au inclus sesiuni plenare și workshop-uri, create pentru a prezenta trend-urile din cercetare, noi metode și alternative pentru educație, precum și soluții inovative pentru amândouă domeniile.


Extensia Sibiu

Păstrând profilul academic al conferințelor Enformation, evenimentul de la Sibiu este adresat studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și mai ales cercetătorilor din toate domeniile. Vom realiza noi sesiuni plenare interesante, îmbinate cu workshop-uri dinamice, prin care să încurajăm exprimarea opiniilor inclusiv din partea audienței. Cuvintele-cheie pentru Romanian International for Research and Education trebuie ilustrate prin acțiuni: #networking & #information.


 

De ce să participi la eveniment?


International Publishers

La eveniment vor participa nume de rezonanță internațională, precum Clarivate Analytics, Elsevier și CEEOL (Central and Eastern Online Library). Cu ajutorul acestor parteneri, experți în procesul de publicare academică, vom susține workshop-uri interactive. Aceste discuții îți oferă șansa de a descoperi direct de la sursă modalități prin care procesul de cercetare poate deveni mai facil, funcționalități moderne adresate bibliotecarilor, dar și alte instrumente disponibile pentru toți cei interesați de utilizarea fructuoasă a platformelor online.


Research

Una dintre direcțiile principale din cadrul Romanian International Conference for Research and Education, precum sugerează și numele, o constituie cercetarea. Dacă acest domeniu de activitate te pasionează sau deja reprezintă focusul vieții tale profesionale, te așteptăm cu entuziasm la sesiunile plenare! Invitații noștri oratori vor discuta despre Sistemul de Cercetare din România, dar și despre transformarea digitală și era informației.


Education

Cea de-a doua temă principală a evenimentului este educația. Știm cu toții că Sistemul de Învățământ din România necesită o schimbare pentru a reuși să corespundă cu adevărat intereselor și obiectivelor celor care fac parte din el. În cadrul sesiunilor plenare, speakerii vor dezbate din diferite perspective ideea că educația constituie cheia dezvoltării sociale și economice. Te invităm să participi și să contribui la sesiunile Q&A, alături de invitații noștri, astfel încât să punem împreună accentul pe găsirea soluțiilor, nu doar pe existența problemelor.



  • Connector.Connector.

    Care sunt actualizările de care are nevoie sistemul de învățământ din România?

  • Connector.Connector.

    Care sunt metodele de învățare atractive pentru generația „millennials”?

  • Connector.Connector.

    Cum putem depăși limitările Sistemului de Cercetare și Educație din România?


Aceste subiecte și multe altele vor fi dezbătute în cadrul evenimentului „Acces la literatura științifică” - Extensia Sibiu 2018 și vor fi prezentate audienței de către oratori experimentați. Conferința noastră încurajează schimbul de opinii, colaborările și inițierea de noi proiecte.

Speakeri


Wolfgang Klotz
Wolfgang Klotz
Director, Central and Eastern European Online Library
Detalii
Adriana Filip
Adriana Filip
Consultant, Clarivate Analytics
Detalii
Oana Stoian
Oana Stoian
Director Vânzări pentru Europa de Sud-Est, Elsevier
Detalii
Peter Porosz
Peter Porosz
Consultant Management în Cercetare, Elsevier
Detalii
Anca Serban
Anca Șerban
Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Serviciul CDI
Detalii
Alexandru Roja
Alexandru Roja
Lector, Universitatea de Vest din Timișoara
Detalii
Andreia Petcu
Andreia Petcu
Manager Educațional, Asociația „Learning by Teaching”
Detalii
Daniela Maria Cretu
Daniela Maria Crețu
Conferențiar, DPPD, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu
Detalii
Iulian Tanea
Iulian Țanea
Suport Training și Marketing, Enformation
Detalii

Agenda


08:30 – 10:00 Deschiderea înregistrărilor
Locație: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Aula Magna
Adresa: Str. Lucian Blaga, nr. 2A, Sibiu, România
10:00 – 10:30 Deschiderea conferinței
Sesiune Specială ― Cercetarea și Educația în România: credem în evoluție?
Moderator: Victor Voican, Enformation
Abstract: Ne propunem să creăm o discuție liberă, în cadrul căreia invitații noștri și audiența își vor expune opiniile dialogat, despre vizibilitatea cercetării românești, evaluare și trenduri, cu privire la învățământul universitar.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, Rector, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Prof. univ. dr. habil. Ioan Marian Țiplic, Prorector, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
Lect. univ. dr. Maria Rodica Volovici, Director, Biblioteca Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu
Conf. univ. dr. ing. Luminița Giurgiu, Prorector, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu
10:30 – 11:40 Sesiune Plenară 1 ― Educația: factor fundamental al dezvoltării socio-umane și economice
Moderator: Iulian Țanea, Enformation
Abstract: Educația, din toate punctele de vedere, reprezintă un factor fundamental al dezvoltării. Educația susține productivitatea și creativitatea, precum și evoluția tehnologiei. Invitații noștri vor prezenta audienței câteva dintre proiectele și ideile personale, menite să contureze sectorul educațional, implicit pe cel al unui viitor mai bun, prin acordarea unei atenții deosebite „noilor” generații.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Dr. Daniela-Maria Creţu, Conferențiar, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic - Educația, cheia dezvoltării sociale și economice
Dr. Andreia Petcu, Cofondator, Asociația Learning by Teaching - STEM în ciclul gimnazial și liceal
11:40 – 12:00 Pauză
12:00 – 13:15 Sesiune Plenară 2 ― Experiența Academică și Cercetarea Academică
Moderator: Iulian Țanea, Enformation
Abstract: Experiența academică ajută la dezvoltarea societății umane, iar împărtășirea acesteia ajută procesul de evoluție per ansamblu. Totuși, de-a lungul timpului s-au conturat anumite tendințe în modalitatea de transmitere al informațiilor. Cu ajutorul partenerilor noștri, în cadrul acestei sesiuni vom prezenta direcțiile din cercetarea internațională, instrumentele disponibile și sfaturi utile pentru comunitatea academică din România.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Oana Stoian, Director Vânzări pentru Europa de Sud-Est, Elsevier - Old or New? Trends and Developments in Accessing Scholarly Content
*Această sesiune va fi susținută în limba engleză.
Sesiune Specială - Cercetarea din Europa Centrală și de Est: provocări și realizări
Abstract: În această sesiune, folosind soluția Elvevier SciVal vom explora dovezi ale excelenței și provocărilor întreprinderii de cercetare din Europa Centrală și de Est din secolul 21. De la vitamina C la lentilele de contact, de la psihanaliză la primul motor cu reacție, țările din Europa Centrală și de Est au dat tonul în multe direcții din lumea științei. Cu toate acestea, Estul Europei s-a confruntat și continuă să facă față provocărilor serioase provocate de competitori. Care este în prezent direcția de cercetare în Europa Centrală și de Est? Una din seria întrebărilor la care această prezentare va oferi răspunsul.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Peter Porosz, Research Management Solutions Manager, Elsevier - In-Between Europe’ Researched: Measurable results of the Scientific Enterprise in Central and Eastern Europe
*Această sesiune va fi susținută în limba engleză.
13:15 – 14:30 Pauză de masă
14:30 – 15:40 Sesiune Plenară 3 - Inovație în educație și literatura șiințifică
Moderator: Iulian Țanea, Enformation
Abstract: Cu ajutorul invitaților noștri ne dorim să oferim o imagine de ansamblu asupra importanței educației în cercetare. Pentru aceasta, speakerii își vor împărtăși experiențele personale și proiectele la care contribuie în vederea creării unei legături mai strânse între domeniul cercetării și învățământul superior.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Dr. Alexandru Roja, Lector, Universitatea de Vest din Timișoara - Vârsta informației și transformarea digitală
Dr. Anca Șerban, Asistent Universitar, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Serviciul Cercetare, Dezvoltare, Inovare și Proprietate Intelectuală - Activități de cercetare la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
15:40 – 16:00 Pauză
16:00 – 16:30 Sesiune Plenară 4 - Sistemul de cercetare din România
Moderator: Iulian Țanea, Enformation
Abstract: O sesiune care dorim să pună în discuție dezvoltarea Sistemului de Cercetare și Educație din România, precum și locul acestuia în mediul internațional. Sesiunea va începe cu o prezentare sumară a provocărilor întâlnite la nivel mondial în domeniu, revizuind apoi sursele de date folosite pentru analizele expuse.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Adriana Filip, Consultant, Clarivate Analytics - Construirea Sistemului de Cercetare din România
16:30 – 17:00 Sesiune Plenară 5 - Educația și beneficiile în domeniul socio-cultural
Moderator: Iulian Țanea, Enformation
Abstract: Educaţia reprezintă o investiție la nivel individual, care se concretizează la nivel general și sistematizat, ca urmare a unui efect domino. Propunem publicului o discuție centrată pe beneficiile socio-culturale ale educației, susținută de cel care a pus bazele Bibliotecii Online a Europei Centrale și de Est.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Wolfgang Klotz, Director, Central and Eastern European Online Library - Socio-cultural Benefits of Education
*Această sesiune va fi susținută în limba engleză.
17:00 – 17:30 Sesiune Specială - Enformation: trecut, prezent și viitor
Abstract: Propunem audienței o sesiune dedicată activităților Enformation. Ne dorim să discutăm despre aspecte care privesc accesul la informațiile științifice, prezentarea serviciilor pe care Enformation le oferă comunității academice din România, precum și instrumentele de lucru și proiectele de viitor, create pentru utilizatorii www.enformation.ro.
(Sesiune de întrebări și răspunsuri)
Iulian Țanea, Trainer, Enformation - Instrumente, servicii și proiecte destinate comunității academice din România
**Agenda poate suferi modificări.

Locație


Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” Sibiu
str. Lucian Blaga, nr. 2A, Sibiu

Cu o istorie impresionantă și un prestigiu european, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (www.ulbsibiu.ro) are o sinceră deschidere către noi forme de colaborare academică şi instituţională, atât la nivel național, cât și internațional. Vă invităm în Aula Magna a acestei instituții de renume pentru a participa la sesiunile desfășurate în cadrul Romanian International Conference for Research and Education, în ziua de 6 Iunie 2018!

Pentru informații suplimentare: sales@enformation.ro